Simpan Emas Teknik EPP (Easy Payment Purchase) Patuh Syariah

TAK PAKSA TAK JADI!!

Simpan Emas Teknik EPP (Easy Payment Purchase)

Gais, Nak tak paksa diri menabung emas?

Jika kita seorang yang boros dan mahu konsisten menabung emas secara konsisten saya sarankan penyimpan emas menggunakan kaedah Syariah EPP (Syariah Easy Payment Purchase).

Kaedah ini adalah salah satu kaedah yang boleh menyelamatkan wang anda dari terus dibelanja habis dan membentuk disiplin dengan jadual pembayaran bulanan.

EPP bermaksud kita lock harga hari ini untuk kita bayar beberapa bulan ke hadapan dengan harga yang sama pada masa hadapan.

Harga emas yang dibeli kekal dan tetap tanpa dipengaruhi kenaikan atau penurunan harga emas selepas membuat invoice pertama.

EPP boleh dilakukan selama 6-bulan atau 10-bulan bagi sebarang items emas berkadar RM1,000 ke atas.

Setelah bayaran habis dilakukan, emas boleh diambil di cawangan bagi gram melebihi 21.25g atau pengeposan GIT berinsuran ke alamat kita bagi gram di bawah 21.25g.

Kaedah ini mempunyai banyak kelebihan terutama bagi penyimpan emas modal rendah atau pekerja yang mendapat gaji secara bulanan. Cara ini dapat memaksa diri kita untuk menabung.

Kaedah ini boleh sangat cepat dan memudahkan semua lapisan masyarakat untuk menabung emas.

Mudah kan? Jom disiplinkan diri menggunakan kaedah ini untuk selamatkan wang dari dibelanja. Elak boros!

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya melalui whastsapp pun boleh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *