Cara Beli Gold Bar di Public Gold

Terdapat tiga cara mudah untuk membeli emas gold bar dan dinar di Public Gold: bayaran penuh, bayaran bulanan, atau akaun emas GAP Public Gold. Berikut adalah penjelasan lebih lanjut tentang ketiga cara tersebut:

Bayaran Penuh: Jika Anda memiliki modal yang cukup, Anda dapat membeli emas Public Gold secara tunai dan akan langsung menerima emas yang dibeli. Jika jumlah berat emas yang dibeli kurang dari atau sama dengan 21,25 gram, emas tersebut akan dihantar ke rumah Anda dengan caj penghantaran sebesar RM10 melalui Gold In Transit (GIT). Jika berat emas tersebut melebihi 21,25 gram, Anda dapat mengambil emas di cawangan Public Gold yang terdekat.

Bayaran Bulanan: Anda dapat membeli emas Public Gold secara bulanan atau Syariah Easy Payment Purchase (EPP). Dengan kaedah EPP ini, Anda bersetuju untuk membayar pada Public Gold setiap bulan selama 6 atau 10 bulan mengikut jadual harga yang dipersetujui sehingga Anda selesai membayarnya. Anda akan membayar dengan harga yang tetap walaupun dalam tempoh tersebut, harga emas turun atau naik. Setelah Anda selesai membayar, Anda dapat meminta untuk mengirimkan emas ke rumah atau mengambilnya di cawangan terdekat jika beratnya melebihi 21,25 gram.

Akaun Emas GAP: Anda dapat membeli akaun emas GAP Public Gold dengan harga serendah RM100. Dalam kaedah ini, Anda akan membeli emas secara berperingkat-peringkat. Saat Anda membeli akaun emas GAP, Anda akan mendapatkan harga emas yang terkini. Anda dapat membeli emas sebanyak yang Anda inginkan, dan setiap pembelian akan ditambahkan ke akaun emas GAP Anda. Anda dapat membeli emas dengan harga yang sama seperti harga jual semasa.

Untuk lebih memahami kaedah cara beli emas di Public Gold tersebut anda boleh baca di link ini (Cara Simpan Emas Public Gold)

Anda juga boleh hubingi kami melalui whatsapp jika ada sebarang persoalan untuk kami bantu selesaikannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *