Anda suri rumah, pelajar, mahasiswa yang baru start kerja, buat business kecil-kecilan dirumah ? rata-rata yang saya tanya ada yang kata

“bajet kecik jer kak, camna nak beli emas…”

Pelaburan emas sebenarnya tidak memerlukan modal yang besar, bagi anda yang telah yakin dengan potensi pelaburan emas, memadai dengan mempunyai keinginan yang kuat untuk memulakan langkah pertama

 

Apakah langkah-langkah yang kita boleh buat

1. Tetapkan Target

2. Konsistan

3. Disiplin

 

 

1. TetapkanTarget

Target mengikut kemampuan masing-masing

Katakan 1 dinar setahun,

harga sekarang ialah RM600 ( klik sini utk harga semasa  www.publicgold.com.my)

Jadi sebulan anda perlu simpan sekurang-kurangnya RM50 atau lebih.

Nak mudah lagi sehari simpan RM1.70 atau pun RM2.00, cukup setahun dah dapat kumpul RM600

 

kumpul duit

suri rumah macam sy pun boleh buat…

jom kita ajak anak-anak juga mulakan tabungan dalam bentuk emas , mesti seronok

cuba klik kat sini

http://emaspublicgold.com/public-gold/tips-mudah-bagaimana-anak-anak-anda-boleh-memulakan-pelaburan-emas-dan-perak-seawal-usia-7-10-tahun-melalui-simpanan-mereka-sendiri-daripada-pengalaman-saya-dan-anak-anak/

Jika mampu buat komitmen bayar bulan-bulan serendah 150++, boleh beli secara ansuran dengan kaedah EPP, Easy Payment Purchase. Dengan kaedah ini, anda boleh miliki 3 keping 1 dinar emas dalam masa 1 tahun.

Macam mana belian secara EPP klik sini……………..

http://emaspublicgold.com/public-gold/cara-termudah-membeli-emas-secara-ansuran-gunakan-epp-easy-payment-purchase/

 

Kenapa nak tukar jadi emas, simpan dalam bentuk tunai tak ok ke?

tukar wang tunai jadi bentuk emas ni macam kita beli tanah juga, tukar wang tunai ke dalam bentuk harta yang lebih bernilai, iaitu aset.

Simpan dalam bentuk tunai ni risiko nak berbelanja dan terbelanja ni amat mudah, so tukar jer jadi emas untuk elak duit bocor.

Emas aset yang mudah dimiliki sebab boleh dibeli dalam bentuk yang kecil2, tak perlu modal puluhan ribu seperti beli hartanah.

otak fikir

 Beza cara kita berfikir bila ada wang tunai atau emas

2. Konsistan

 

Katakan kita target 3 keping dinar emas setahun, cukup simpanan beli saja, tak perlu tunggu harga jatuh baru nak beli… sebab dah target setahun 3 keping…

jadi tumpukan untuk dapat 3 keping bukan tumpukan kepada harga emas tersebut.

Bila konsistan hati pun tenang sebab niat utama nak capai target, ada orang beli emas hati tak tenang sebab dia rasa beli ketika harga tinggi, dan rasa rugi, sebab utamanya ialah target tak jelas dan pelan tak konsistan

consistency

 

3.Disiplin

Disiplin yang dimaksudkan disini ialah katakan, sehari RM2.00 atau pun sebulan RM50 mesti diagihkan untuk capai target secara konsistan,tak boleh bulan ni tak simpan bulan depan jer la simpan RM100…no no no…

Kenapa saya kata tak bleh sebab..kita bukan tau apa nak jadi bulan depan tiba-tiba kereta kena masuk workshop ke, dah tak bleh nak simpan lagi RM50 tambahan tu……

Macam mana nak buat…..senang jer ambik RM50 ni siap-siap dan letakkan dalam mana-mana akaun yang takde ATM kad n takde online akaun  dan mesti cakap kat diri sendiri, ni aku beli sebab untuk kayakan diri aku… bukan orang lain…kalau aku beli handbag ikut nafsu aku kayakan company tu bukan diri sendiri… (yang kaya guess, CK, Coach, dan apa2 lah brand lain hehehehe) nak beli untuk reward diri sendiri boleh ajer…pakai duit lebihan yang lain, takde salahnya asalkan konsistan.

Rezeki :

Sedekah

Simpan emas @ apa-apa aset lain

Self Reward

 

Mulakan tindakan rakan2 sekarang ya…saya bantu untuk pencerahan dan guide anda dengan Emas Public Gold

CikJun 016-6545005

Related posts: