Bagaimana mendapat keuntungan jangka pendek dengan Emas Public Gold

Kajian kes: untuk produk 100 gram jongkong emas

Jangkamasa : 4 Bulan

1. Keuntungan sebagai PRIORITY DEALER

2. Keuntungan sebagai NORMAL DEALER

100g PG

Produk Public Gold : Jongkong 100gram

 

KEUNTUNGAN SEBAGAI PRIORITY DEALER (PD)
 
Tarikh beli :  21/11/2013 
harga : RM13,792.00 (PG sell)

21 nov customer order

Tarikh Jual kepada Public Gold: 17 Mac 2014
Harga (PG Buy) : RM14,612

harga pada 17 mac 2014

Insentif sebagai PRIORITY DEALER :

~Beli emas dapat less 1.5%
~Jual semula emas kepada Public Gold diberi tambahan 0.5%
~Rekeman orang beli dapat 1.5%

PENGIRAAN KEUNTUNGAN :

Beli :RM13,792 x 1.5% = RM207.00 ( insentif komisyen belian)

Jual semula :RM14,612 x 0.5% = RM73.06 ( insentif komisyen jual semula)

Untung atas kenaikan harga emas: Perbezaan harga Jual Semula (17/03/2014) – Harga Belian (21/11/2013)
RM14,612 – RM13,792 = RM820

Untung Bersih :RM820+ RM207 (Insentif Belian) + RM73.06 (Insentif Jual Semula) = RM1100.06

===========================================================================================================

PENGIRAAN KEUNTUNGAN BELIAU SEBAGAI DEALER (D)

Insentif sebagai DEALER :

~Beli emas dapat less 1%
~Jual semula emas kepada Public Gold diberi tambahan 0.5%
~Rekeman orang beli dapat 1%

PENGIRAAN KEUNTUNGAN :

Beli :RM13,792 x 1% = RM138.00 ( insentif komisyen belian)

Jual semula :RM14,612 x 0.5% = RM73.06 ( insentif komisyen jual semula)

Untung atas kenaikan harga emas: Perbezaan harga Jual Semula (17/03/2014) – Harga Belian (21/11/2013)
RM14,612 – RM13,792 = RM820

Untung Bersih :RM820+ RM138 (Insentif Belian) + RM73.06 (Insentif Jual Semula) = RM1031.06

 

ULANG PROSES : BELI SEMULA 100GRAM ANDA!!

time-to-buy

Dah dapat untung jual 100gram, Bila pula masa yang sesuai nak beli balik 100gram nie?

ok, saya sarankan anda hadir kelas teknikal analisis untuk lebih faham lagi, klik sini utk maklumat lanjut : belajar trading emas fizikal

Untuk pengetahuan rakan-rakan , saya dah beli semula emas ini ketika harga pasaran emas dunia jatuh pada USD1300/per oz, kalau beli sekarang lagi rendah  iaitu 100 gram ni pada harga RM14,595 .

keuntungan yang saya peroleh atas jualan 100gram emas ni saya tak belanja semua duitnya. Saya simpan sikit untuk top up beli jongkong 100grm yang baru  (keuntungan RM1000++ , simpan sikit untuk top up beli jongkong 100gram yg baru)

 

harga hari ni : 18/4/2014, jika anda lihat dalam USD per oz ialah 1292.00, maka memang sangat sesuai untu beli

today price

 

Untuk pengetahuan rakan-rakan Emas Public Gold sahaja yang boleh trading fizikal begini, sebab yang paling utama ialah boleh lock harga emas untuk beli dan jual tak kira masa melalui website. Kalau beli emas 100gram kat kedai emas memang tak berpeluang buat macam ni.

Jadi kalau rakan-rakan dah terbeli banyak-banyak kilo kat kedai emas..mudah jer tukarkan jer kepada emas public gold. caranya ialah melalui x-plan. Tukar emas jenama lain yang susut nilai tinggi ( 25%) kepada emas yang susut nilai rendah 4.5-5.5%.

Jika mahukan penerangan lanjut boleh inbox saya di Facebook ataupun Whatsapp ke 016-6545005

IMG_0575

Kenangan SIP Leadership seminar Public Gold ,Japan: mendulang emas di Toi Gold Museum

 

 

Related posts: