Peminat-peminat barang kemas cikjun ada berita baik untuk anda!

Gunakan cara GAP  Public Gold untuk memilik barang kemas dengan lebih murah dan jimat. Kaedahnya sama seperti kita menempah barang kemas.

Jika anda masih kurang faham begini analoginya:

katakan anda ada jongkong emas di tangan sebanyak 10 gram, anda nak jadikan ianya seutas rantai tangan, maka apa yang anda perlu buat ialah bawa jongkong 10 gram tersebut ke kedai tukang emas dan mintak tukang buat rantai tangan 10 gram. Tukang emas  akan caj anda upah tukang yang biasanya ikut gram emas.

Jadi anda hanya bayar kos upah tukang saja untuk proses ini.

Baik, konsep GAP juga sama, gram emas yang terkumpul di dalam akaun GAP anda, membolehkan anda menempah barang kemas, dalam proses ini Public Gold mengenakan kos upah tukang RM10 per gram dan GST 6% ke atas upah tukang ( 60 sen/gram)

GAP jewellery 123

 

5 sebab memiliki barang kemas cara GAP lebih JMAT dan BERBALOI

 

1. Harga yang ditawarkan oleh Public Gold untuk belian segram melalui GAP adalah yang termurah dipasaran, jika anda bandingkan di kedai-kedai emas beza antara harga kedai emas dan harga Public Gold adalah antara RM15-RM20 untuk 1 gram.

2.Belian melalui GAP Public Gold diKECUALIKAN daripada caj GST 6% atas harga emas pergram sebab GAP adalah berdasarkan emas 999 LBMA.

3. Anda hanya perlu membayar kos upah tukang RM10/gram sahaja untuk menukarkan gram emas terkumpul dalam GAP kepada barang kemas 916, sebagai contoh jika anda nak loket 10 gram maka kos upah tukang yang anda perlu tambah ialah RM100 ( RM10 x 10 gram )

4. Belian barang kemas melalui GAP dapat mengelakkan anda membayar GST atas keseluruhan kos belian. Anda boleh rujuk posting cikjun berkmana gst dikenakan ke atas keselurhan kos disini >http://bit.ly/barangkemasselepasGST

5. Spread barang kemas Public Gold jauh lebih murah dari kedai emas, sekiranya anda beli dan jual semula di kedai emas paling kurang akan kena tolak ialah 20% daripada harga semasa, tetapi rata-rata yang cikjun survey 25% keatas. tetapi untuk barang kemas public gold cuma 10-15% saja.

 

Anda dah bersedia memiliki barang kemas dengan cara jimat? ikut jer langkah-langjah kat bawah nie..

5 langkah mudah untuk anda memiliki barang kemas melalui kaedah GAP

 

1. Mula membuka akaun pelanggan GAP Public Gold dengan minimum 1 gram

publicgoldgap header

2. Target berapa gram barang kemas yang nak dimiliki , cth macam Loket 10 gram di bawah nie. ataupun rantai leher 20 gram :)

 

loket 10 gram depan loket 10 gram blkg

 

 

 

3. Tambah gram emas anda dalam GAP bila-bila masa sehingga cukup gram emas untuk ditukarkan menjadi barang kemas

GAP alim- statement

4. Dah cukup gram emas, gunakan fungsi “transfer” di bahagian akaun My GAP untuk menempah barang kemas.

gap barang kemas 3

5. Ambik barang kemas anda di cawangan Public Gold berhampiran apabila ianya dah siap!!!

 

opis PG relau

 

 

Dah dapat barang kemas jangan lupa upload kat FB dan beritahu kawan-kawan lain supaya mereka juga boleh menikmati penjimatan ini. :)

 

Jonaina Nordin @ Cikjun

Authorised  Master Dealer Public Gold

Whatsapp 016-6545005

 

 

 

 

 

 

 

Related posts: