Public Gold telah menambah satu lagi kemudahan kepada peminat-peminat emas tidak kira bajet kecil atau besar dengan pelancaran GAP iaitu Gold Accumulation Program

Bagaimana GAP ini dilaksanakan dan cara-cara membuka akaun GAP boleh klik di link ini >http://bit.ly/bermula1gram

 

 

GAP

Baik, sebab-sebab utama kenapa anda patut ada akaun GAP ialah memberikan pelbagai kemudahan kepada anda samada untuk yang baru nak bermula ataupun yang sudahpun mula menyimpan emas.

1. Mudah dari segi masa

2. Mudah dari segi keselamatan

3. Mudah dari segi bajet

4. Mudah dari segi menabung


1. Mudah dari segi masa

Jimat masa nak beli emas, tak payah nak pergi kedai pun. Boleh transfer pakai interbank, maybank2u atau cash deposit machine, kemudian whatsapp atau email saja bukti bayaran. Proses ini boleh dibuat dalam tempoh kurang dari 5 minit. bagi rakan-rakan wanita, anda dah jimat masa nak membelek emas sebab emas jongkong ataupun dinar emas ni bukan nak pakai kat badan, yang penting anda beroleh gram emas seperti yang anda bayar :)

iza honey

Contoh: transaksi maybank2u pelanggan bermula GAP dengan 1 gram

2. Mudah dari segi keselamatan

Untuk rasa selamat jika selalu tinggalkan rumah keluar bekerja ataupun balik kampung tak perlu lagi sewa safe deposit box sebab dengan GAP emas anda disimpan secara percuma. Ini kerana Public Gold mempunyai perkhidmatan peti simpanan selamat sendiri iaitu Public Safe, bagi mereka yang memegang emas fizikal dan ingin menggunakan perkhidmatan ini perlu membayar sewa tahunan, tetapi melalui GAP selagimana emas fizikal anda tidak dikeluarkan maka perkhidmatan ini adalah percuma, boleh klik disini jika anda ingin mengetahui lebih lanjut www.publicsafe.com.my     public safe public-safe-09

3. Mudah dari segi bajet

Ramai orang akan risau jika akaun GAP ni perlukan komitmen bulanan ataupun dalam kata lain mesti beli tiap-tiap bulan. Anda tak perlu risau sebab tabungan emas ini fleksibel, jika ada lebihan tunai sebanyak RM100 ataupun amount 1 gram emas bank in saja ke akaun public gold GAP untuk menambah gram emas anda. Tindakan anda ini sama seperti tukar duit kertas “RM” kepada emas” pada bila-bila masa yang anda ada lebihan tunai.TIADA KOMITMEN BULANAN.

GAP 26 hb april 15

harga GAP update setiap hari sekali

goat year besday dan biasa 1 gram

4. Mudah dari segi menabung

Nak buat sebagai tabungan konsisten juga boleh jika anda rasa takut cepat sangat terpakai duit yg nak disimpan iaitu dengan cara buat standing instruction bulanan.  Ini membantu anda mengumpul emas sebagai ASET KECIL untuk mendapatkan ASET yang LEBIH BESAR seperti rumah atau tanah. Caranya simpan secara konsisten ikut bajet anda bila tiba masa yang sesuai untuk anda beli rumah atau tanah , jual semua aset emas ini utk dapatkan harta idaman anda!! Sebagai contoh anda simpan 2 gram emas selama 5 tahun bermula pada umur 21 tahun maka pada usia 26 tahun akan ada 120 gram emas. Pada usia sebegini biasanya anda akan mula berkira-kira membeli rumah sendiri (Pengiraan saya berdasarkan usia 21 ( tamat belajar), umur 25 tahun kahwin ). Jadi hasil simpanan emas ni boleh dijual untuk bayar down payment rumah, banyak down payment rumah yang anda bayar maka kuranglah hutang anda dengan bank!!

emas to rumah

Apakah kelebihan membeli emas public gold yang anda perlu ketahui berbanding syarikat emas yang lain : klik sini > https://www.facebook.com/jonaina.nordin/posts/10205747477159062

 

Related posts: