UPDATE TERKINI 2015 :

Bermula April 2015, Public Gold tidak lagi mengeluarkan barang-barang kemas dan menumpukan sepenuhnya kepada emas jongkong dan dinar emas yang mempunyai sijil LBMA tanpa GST. Untuk pengetahuan semua hanya emas dan perak berketulenan 999 dan mempunyai sijil LBMA sahaja tidak dikenakan GST

 

 

Kaum wanita. Mari sini rapat-rapat. Nak cerita pasal barang kemas bling-bling nie :)

Tapi kalau ada lelaki ada plan nak shopping untuk insan tersayang, pun boleh rapat jugak.

Baca bang! baca sampai habis.

Cewah!

Al kisah barang kemas Public Gold.

Selain dari jongkong emas, dinar emas dan syiling emas, Public Gold juga ada keluarkan barang kemas.

Sebelum ni, kalau disebut barang kemas ajer.. mesti orang ingat kena beli kat kedai emas kan? Sebenarnya harga kat kedai emas mahal. Tokey emas jual ikut harga semasa, lepas tu mereka campur upah tukang. Itu yang jadi mahal.

Tapi Public Gold jual barang kemas dengan harga kilang.

Murah banyak kalau bandingkan dengan kedai emas.

Kalau ada plan nak beli@ borong barang kemas. Teruskan bacaan anda ……

Koleksi barang kemas di www.publicjewellery.com.my

Koleksi barang kemas semuanya cantik-cantik, boleh klik sini ( www.publicjewellery.com.my )

public jewellery website

Harga emas semasa boleh tengok kat bawah sebelah kanan website tu.

p/s: Harga emas kat Public Jewellery nie bertukar setiap 20 minit tau!

d-series

Nak tengok lebih dekat datang ke cawangan office Public Gold yang berhampiran  di setiap negeri seluruh Malaysia.

Boleh la test kat pergelangan tangan mana yang berkenan di mata …seronok pegi tengok dan try barang kemas ni, tak caya cer try buat rombongan cik kiyah ke office PG yang berhampiran..

Antara kelebihan barang kemas Public Jewellery ialah:

1. Rekabentuk yang terkini dan cantik.

Saya lihat kesemua design barang kemas kat Public Jewellery nie cantik belaka. Nanti tengok gambar kat bawah sana.

2. Harga jauh lebih murah berbanding kedai emas. 

Tengok harga kat website ajer dah boleh nampak. Harga Public Jewellery jauh lebih murah dari kedai emas. Jimat sangat banyak :)

3. Tiada Upah Tukang

Ni yang paling best! barang kemas keluaran public gold ni takde upah tukang. Pembeli kena bayar RM20 ringgit kos pengangkutan untuk setiap satu barang kemas yang dibeli. Tapi kalau gi ambil kat Penang maka kos pengangkutan TIDAK dikenakan. Kalau kita beli barang kemas di kedai kita kena bayar harga emas + kos tukang. Kekadang kos tukang mahal giler..

4. Boleh booking/lock harga melalui website 24 jam sehari 7 hari seminggu, bila-bila masa jer..

Nak booking harga bila-bila masa pun boleh, semuanya boleh dibuat secara online, tak payah pegi kedai utk tanya berapa harga per gram, log in saja dekat website www.publicjewellery.com.my dah boleh shopping emas…emmm mudahnya hidup!!

5. Susut Nilai rendah

susut nilai untuk barang kemas Public Gold cuma 15%

Kedai emas susutnilainya 25% . Rugi beli kat kedai emas nie.

*susut nilai= harga belian semula syarikat @ kedai emas

Apa beza antara jongkong emas, dinar emas dan barang kemas nie?

Ok mesti ada yang tanya apa perbezaan utama barang kemas , jongkong dan Dinar Emas Public Gold?

Beza utamanya ialah susut nilai, barang kemas public gold susut nilainya 15%, jongkong dan dinar emas antara 4.5% – 8% sahaja.

Jadi boleh buat pilihan, rasa macam nak melaram boleh pilih untuk beli barang kemas (wah blink blink gitewww… )

Kalau nak simpan sebagai pelaburan maka anda boleh pilih dinar atau pun jongkong. Wanita memang kena pandai simpan emas nak pilih yang mana satu tak sure nak buat pilihan boleh baca artikel cikjun yang ni wanita dan emas

Soalan: Boleh dapat murah lagi tak barang kemas ni?

Mesti boleh!! jadi dealer Public Gold anda boleh dapat diskaun lagi…

Dealer :  diskaun tambahan 1%,  susut nilai barang kemas jadi 14% sahaja

Priority Dealer :  diskaun tambahan 1.5%,  susut nilai barang kemas jadi 13.5% sahaja

Master Dealer : diskaun tambahan 2%, susut nilai barang kemas jadi 13% sahaja

Boleh beli ansurans ke barang kemas nie?

Mestilah boleh. Bayar 4 kali/bulan. Boleh baca caranya kat sini> Belian emas secara ansuran

Okie, masanya telah tiba. Mari tengok gambar! Khas untuk pembaca blog ini.

barang kemas PG

barang kemas public jewellery

Gambar: Produk rantai tangan dan rantai leher daripada Public Jewellery

 Gambar-gambar di bawah di ambil dari jarak dekat, jom cuci mata…jangan risau beli emas duit melayang..bukan melayang tapi tukar dalam bentuk yang lebih bernilai…

“wang tunai jika disimpan macam tu jer tak “beranak” duit tu, tukar jadi emas, sesak-sesak boleh juga pajak..” ni lah kata-kata mak n mertua saya…

PJB001003 PJB001001

PJB001004  PJB001005 PJB001007 PJB005001 PJB005001-2

PJB005003

PJB005003 DAN PJN005001 PJN005003 PJN005001 PJN001003 PJN001002

 

rantai leher D series

 

rantai tangan D series

Apa tunggu lagi, sekarang dah tahu harga rendah. Design cantik. Kalau pakai sure hati kembang kecup, senyum melebar :)

Nak order?

Cara nak order mudah saja

SMS atau Whatsapp  Cikjun 016-654 5005:

-Nama penuh

-No Ic

-Email

-No telefon

-Kod Produk

CikJun akan orderkan untuk anda.

 

Related posts: