AURORA

Pernah dengar perkataan AURORA?

AURORA ialah satu fenomena semulajadi alam yang sangat indah berlaku pada musim tertentu, ianya satu cahaya  yang sangat indah yang muncul di langit  biasanya berlaku di bahagian kutub

aurora-saintifik

AURORA SERIES PUBLIC GOLD

Di Public Gold AURORA ialah Barang kemas perhiasan wanita

aurora-set aurora

aurora datin

AURORA SERIES  keluaran Public Gold terdiri daripada gelang tangan, rantai tangan dan juga pelbagai buah-buah penyeri yang di panggil Charms  .

Tarikan utama  AURORA SERIES ialah pelbagai jenis charms dengan buatan yang sangat cantik dan halus.

Harga setiap Chamrms berbeza mengikut rekaan. Boleh lihat harga dan gambar penuh di link berikut:

https://publicgold.com.my/v1/index.php?option=com_aurora&view=aurora&lang=en&Itemid=2051  

 

PERBEZAAN AURORA SERIES PUBLIC GOLD DAN JENAMA P*NDORA

saya terima beberapa soalan berkaitan AURORA adakah sama macam Pandora, jadi saya berikan jadual di bawah untuk rujukan sahabat pembaca perbezaan-aurora-dan-pandora

SPREAD JUAL BELI AURORA SERIES

AURORA ialah barang kemas untuk tujuan perhiasan, jadi spread jual-beli  tidak sama seperti gold bar, utk AURORA ni saya dimaklumkan oleh public gold spread jual belinya ialah 25%.

Untuk pengetahuan sahabat, biasanya barang kemas ni jarang sangat kita nak jual, ini berdasarkan pengalaman cikjun sendiri, banyak barang kemas yang sayang nak dijual semula jadi lupakan saja soal spread jual beli  jika ianya emas untuk tujuan perhiasan.

lebih baik jadikan ia sebagai self reward, sebab reward dalam bentuk emas ni jangka panjang lebih berguna berbanding barangan lain.

 

AURORA PARTY

7/january/17 yang lepas Public Gold telah mengadakan AURORA PARTY dimana sesiapa yang membeli aurora series pada hari tersebut di beri diskaun yang sangat hebat. Cikjun pun ambik peluang untuk dapatkan set AURORA dengan cara Trade in emas lama dalam simpanan kepada AURORA series.

sabtu ni 21/january /2017 akan ada satu lagi AURORA PARTY untuk yang terlepas hari tu

 

 

aurora party

 

TRADE IN EMAS LAMA KEPADA AURORA SERIES

Rugi ke untung trade in emas ni? .

Trade in emas kepada emas ni tak rugi tetapi akan rugi jika kita jual emas tersebut dan ambik tunai sahaja.
.
Selagi mana ianya berbentuk emas maka ia tetap berpeluang utk mendapatkan kenaikan harga jangka panjang, cuma tempoh masa utk barang kemas amatlah panjang kerana spread biasanya melebihi 25% . sebab itulah jika nak jadikan pelaburan elak beli barang kemas.

kat bawah ni ialah emas yang cikjun trade in untuk AURORA series, total berat ialah 14.5 gram ,

Public Gold beli semula dengan harga RM146/ segram, bagi cikjun belian ni sangat berpatutan sebab biasanya trade in emas ni ada yang tolak sehingga 25% dari harga semasa. tetapi Public Gold cuma tolak 13% saja dari harga semasa emas 916,

harga semasa ialah RM167/gram utk emas 916  (saya ambik pengiraan 1 dinar 916 Public gold iaitu produk lama dan bahagi 4.25gram, 709/4.25 gram)

trade in barang kemas

barang kemas yang cikjun trade in, seutas rantai berat dalam 10gram++ dan sepasang subang dalam 3.9 grambuy back- barang kemas

myaurora

dah trade in , cikjun ambik bracelet dan 3 charms beli aurora

Harga total untuk set AURORA cikjun ialah RM4030, lepas tolak trade in barang kemas lama RM2102, cikjun tambah RM1928. memang mengancam betuk semua charms AURORA ni… Jika sahabat nak dapatkannya boleh berhubung dengan cikjun atau pun dealer-dealer dibawah yg sedia membantu

Kuantan : Pn Siti masrina sulong – (HP : 012-3810072 )

KL : Pn Aishah ( HP 011-27196621 )

Putrajaya : Pn Suzie (HP : 012-260 2747)

Sabah : Pn shida ( HP : 019-737 3445 )

mereka semua dah beli AURORA… so boleh tanya best ke best?

jika nak berhubung terus dgn Cikjun boleh whatsapp ya 016-6545005

Related posts: